Speciaal

Iedere klant die bij ons de winkel binnen stapt is voor ons speciaal, of diegene nou eenmaal, wekelijks of iedere dag bij ons langskomt, ze nemen allemaal de moeite om ons te bezoeken, en in de meeste gevallen iets bij ons te kopen. Een product dat met uiterste zorg en vooral met liefde is gemaakt. Een product waar we trots op zijn! Speciale klanten dus, allemaal!

En toch komen er mensen in de winkel die net een beetje extra bijzonder zijn, een beetje extra speciaal. Zo hebben wij vaste klanten uit Krommenie, Wormer, Wormerveer, Westzaan en helemaal uit Westknollendam, die speciaal voor ons brood een heel eind omrijden. En dat terwijl sommigen een bakker naast de deur hebben maar die niet vinden tippen aan onze vriendelijkheid en kwaliteit. Iemand uit Zaandam die speciaal naar ons toe komt voor onze Saense broodlijn, mensen die van verre komen voor ons glutenarme brood, ook weer omdat deze volgens hen nergens lekkerder is dan bij ons. Mensen die van ver komen voor ons Speltbrood, omdat wij zoveel verschillenden soorten maken, voor ieder wat wils, en fans die al tijden hun Duivekaters per post laten versturen omdat ze te ver wonen om ons wekelijks te bezoeken maar niet zonder deze overheerlijke lekkernij kunnen.
Een tijdje terug kwamen er mensen uit Enschede naar onze winkel. Ze kwamen terug van vakantie en eenmaal geland op Schiphol besloten ze om nu eens een persoonlijk bezoekje te brengen aan de mensen die al tijden hun favoriete brood, de Duivekater, per post naar ze verzonden. En dan hebben we ook nog de man die mede dankzij ons koolhydraatarme brood ruim 30 kilo is afgevallen en zijn vrouw die dit aan iedereen die het maar horen wil verteld omdat ze hier zo trots op is! En deze mensen maken ons ook trots. Extra trots! Want hoe bijzonder is het als mensen zoveel moeite doen voor jouw klantvriendelijkheid, producten en kwaliteit?!

Nu de vakantie in volle gang is en mensen meer luxere broodjes meenemen voor op het strand of in de auto zijn de bijzondere broodjes niet aan te slepen. En van de week, toen ik zelf even in de winkel stond en een klant stond te helpen glunderde ik na het gesprek ook weer van trots. Nadat er verscheidene broodjes waren uitgezocht kwam het gesprek als vanzelfsprekend op de vakantie. Ook deze mensen gingen op reis. Maar, om in hun woorden te spreken, niet voordat ze bij hun favoriete bakker waren gestopt voor de broodjes voor onderweg. Met een tas vol heerlijks verlaten ze de winkel en hoor ik ze nog net zeggen: Zo, nu kan de vakantie pas écht beginnen.

Een gedachte over “Speciaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *