Januari

Daar staan we dan, met z’n drietjes op een doordeweekse dinsdag. Normaal meer dan nodig maar deze week, de eerste volle week van januari, eigenlijk behoorlijk overbodig. De drukke maanden zijn voorbij en de maand januari is altijd rustig. Helemaal in vergelijking met die extra drukke, chaotische, heerlijke periode van Sint, kerst en oud en nieuw die we net achter de rug hebben. De oliebollenbak is weer schoon, de bakkers kunnen ’s middags weer gewoon naar huis en de winkeldames hebben te kampen met afkickverschijnselen van het vele inpakwerk die de afgelopen weken zo gewoon zijn geworden. De klanten zijn nog op vakantie of hebben tijdens de feestdagen zo veel gegeten dat ze even niet aan voedsel kunnen denken. Laat staan aan de geuren die ze tegemoet komen zodra ze in de buurt van de deur van de winkel komen. Ze besluiten lekker thuis te blijven, onder hun dekentje op de bank, kop thee in de hand, restjes van de afgelopen dagen in de vriezer/koelkast. Logisch, die moeten nou eenmaal eerst op.
Daar staan wij dus, met z’n drietjes tussen de volle schappen brood en de vitrine vol overheerlijk banket, smachtend om iemand te mogen helpen. Er zijn gelukkig wel wat bikkels die de weg naar de winkel weten te vinden en die weer snakken naar een “gewoon” volkorenbroodje met kaas maar daar is geen drie man personeel voor nodig.
Om van de “nood” een deugd te maken nemen we deze eerste paar weken van het nieuwe jaar altijd uitgebreid de tijd om eens lekker bij te kletsen, de kleedruimte en de kantine eens te onderwerpen aan een flinke opruim- en schoonmaakbeurt en onze koffie of thee voor de verandering eens warm naar binnen te werken. Ja, ja, ondanks dit jaarlijks terugkerende treurige begin blijven we eeuwig positief. Want elk nadeel heb dus echt wel zijn voordeel!

Een gedachte over “Januari

  1. fam. broerse

    Een keertje rustig de kop koffie naar binnen werken zonder dat deze afgekoeld is en even een praatje met elkaar maken omdat je er even echt de tijd voor hebt is natuurlijk heerlijk maar ook verdiend. Welke bakker is om 03.00 uur open? Ze weten niet wat ze horen als ik het mensen vertel. Jullie werken keihard, 7 dagen in de week in de meeste gevallen dus vanaf 3 uur met niet aflatende energie en het lekkerste brood (en banket) dat je je wensen kunt. Nou dan mag je best af en toe even de tijd voor jezelf en elkaar nemen. Van harte gegund dus!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *